Hieronder vind je een nuttige lijst van lesmateriaal en andere inspiratie. Daarvoor werkten we samen met heel wat partners.

  • Schoolmakers en de provincie ontwikkelden een aantal handige documenten en instrumenten die je kan gebruiken bij het uitwerken en invullen van de zomerschool:
    • het zomerboekje: Samen met de kinderen vul je het in tijdens de zomers school. Zo zie je kinderen groeien!
    • het zomerplan: Hoe organiseer je een effectieve zomerschool?
    • het draaiboek startdag zomerscholen: Met dit document doen we een aanzet voor het organiseren van een startdag voor vrijwilli-gers. Zie het als een bruikbare checklist die je kan overlopen om niks over het hoofd te zien, een geheugensteun in volle zomerschool-snelheid.
    • Je toont jouw appreciatie voor de inzet van jouw lesgevers/vrijwilligers door hen op het eind van de zomerschool een attest mee te geven. Het staat goed op een CV of in een portfolio! attest lesgever/vrijwilliger

 

  • De website van KlasCement bevat ook een schat aan kant-en-klaar lesmateriaal dat je als lesgever kan benutten. Duizenden leraren uit Vlaanderen delen er hun lesmateriaal. Benut de zoekfunctie om snel tot opdrachten te komen voor het vak en het niveau dat je zoekt.

 

 

 

 

Ben je op zoek naar de materialen die horen bij deze links of gewoon naar materialen om het leren en oefenen van het Nederlands bij anderstalige kinderen en families te ondersteunen? Heel wat plaatselijke bibliotheken in Vlaams-Brabant hebben een taalpunt met specifieke materialen daar rond. Op de website van nederlandsoefenen.be vind je een overzicht en meer uitleg. Je vindt er onder andere speldozen, Taalkoffers, Taaltassen, het boek Kiki & Olaf (en de bijbehorende downloads) en zo veel meer.

 

Partners